SENIORENNAMIDDAG

dolorygloriacopie203

Dolor y gloria

  • 00Days
  • 00Hour
  • 00Min
  • 00Sec
More info
»
girl203
14:15

22 november, 2018

Girl - Seniorennamiddag
Donderdag - jeudi 22/11 - 14:15 u

Arthouse – Première
Originele versie met tweetalige ondertitels / Version originale  sous-titrée bilingue
Duur: 1u40
Met: Victor Rolster, Katelijne Damen, …
Regie: Lucas Dhont
Première: 17/10/2018

U hoeft nu niet per se ouder te zijn dan 50 om mee te genieten van de geselecteerde films. Uiteraard passen wij het filmprogramma aan voor senioren. Zo temperen wij de décibels en verlichten wij de zaal meer dan bij onze reguliere voorstellingen. De inkom voor deze vertoningen bedraagt € 7,00/persoon. Voor of na de film is er koffie met iets lekkers (inbegrepen in het ticket). Voor deze voorstellingen dient u zich wel vooraf in te schrijven en uw ticket te betalen. Dit kan tot en met 20/11 ofwel in de cinema tijdens de openingsuren of per mail cinemario@busmail.net.

GIRL vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender.
De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

Synopsis: Girl est l’histoire de Lara, 15 ans. Elle rêve de devenir danseuse étoile. Avec le soutien de son père, elle se lance à corps perdu dans cette quête d’absolu. Mais ce corps ne se plie pas si facilement à la discipline que lui impose Lara, car celle-ci est née garçon.