Roma

thelionking203

The Lion King

  • 00Days
  • 00Hour
  • 00Min
  • 00Sec
More info
»
20:15

26 februari, 2019

Rio SCOOP - Roma
Dinsdag - mardi 26/02 - 20:15 u

Rio SCOOP – Duur: 2u15
Originele versie met Nederlandse ondertitels / version originale sous-titrée néerlandais
Regie: Alfonso Cuarón
Première: 30/08/2018

Roma’ Na vijf jaar afwezigheid kunnen we de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón eindelijk weer verwelkomen op het grote scherm. Met films als ‘Y tu mamá también’, ‘Children of Men’ en ‘Gravity’ heeft hij al een memorabel oeuvre uitgebouwd. ‘Roma’, zijn nieuwste film, wordt echter door verschillende filmcritici als zijn beste werk aanzien. Op het filmfestival van Venetië kaapte de film eerder dit jaar de Gouden Leeuw weg. Die eer viel vorig jaar nog te beurt aan zijn goede vriend en landgenoot Guillermo Del Toro voor ‘The Shape of Water’.
In betoverend zwart-wit volgen we in Roma twee vrouwen, Sofia en Cleo, in het Mexico-Stad van de vroege jaren ’70. Dit over een periode van een jaar. Sofia is een vrouw uit de hogere middenklasse met vier kinderen en een bij haar inwonende moeder. Haar meid, Cleo, is een vrouw met inheemse Mixteekse roots, die moeite heeft met het vinden van haar plaats in de maatschappij.

Synopsis:  Ce film fait la chronique d’une année tumultueuse dans la vie d’une famille de la classe moyenne à Mexico au début des années 1970.