SENIORENNAMIDDAG

dumbo203

Dumbo (OV)

  • 00Days
  • 00Hour
  • 00Min
  • 00Sec
More info
»
14:15

25 oktober, 2018

Seniorennamiddag
Niet Schieten - première

Première – Duur: 2u19
Originele versie met Franse ondertitels / Version originale sous-titrée français
Kinderen toegelaten / Enfants admis
Met: Jan Decleir, Jonas Van Geel
Regie: Stijn Coninx
Première: 10/10/2018

U hoeft nu niet per se ouder te zijn dan 50 om mee te genieten van de geselecteerde films. Uiteraard passen wij het filmprogramma aan voor senioren. Zo temperen wij de décibels en verlichten wij de zaal meer dan bij onze reguliere voorstellingen. De inkom voor deze vertoningen bedraagt € 7,00/persoon. Voor of na de film is er koffie met iets lekkers (inbegrepen in het ticket). Voor deze voorstellingen dient u zich wel vooraf in te schrijven en uw ticket te betalen. Dit kan tot en met 23/10  ofwel in de cinema tijdens de openingsuren of per mail cinemario@busmail.net.

Synopsis: Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…

NIET SCHIETEN démarre avec l’attaque le 9 novembre 1985 du supermarché Delhaize à Alost. David Van de Steen est alors âgé de 9 ans. Gravement blessé et orphelin, David sera alors recueilli par ses grands-parents qui tenteront, malgré le deuil et les nombreuses questions restées sans réponses, de lui donner un avenir.