SENIORENNAMIDDAG

thelionking203

The Lion King

  • 00Days
  • 00Hour
  • 00Min
  • 00Sec
More info
»
14:15

28 maart, 2019

Seniorennamiddag
On the Basis of Sex
Donderdag - jeudi 28/03 - 14:15 u

Rio SCOOP – Duur: 2u00
Genre: waargebeurd verhaal
Originele versie met tweetalige ondertitels / Version originale sous-titrée bilingue
Met: Justin Theroux, Armie Hammer, Felicity Jones, …
Regie: Mimi Leder
Première: 6/03/2019

U hoeft nu niet per se ouder te zijn dan 50 om mee te genieten van de geselecteerde films. Uiteraard passen wij het filmprogramma aan voor senioren. Zo temperen wij de decibels en verlichten wij de zaal meer dan bij onze reguliere voorstellingen. De inkom voor deze vertoningen bedraagt € 8,00/persoon. Voor of na de film is er koffie met iets lekkers (inbegrepen in het ticket). Voor deze voorstellingen dient u zich wel vooraf in te schrijven en uw ticket te betalen (kan eventueel door overschrijving). Dit kan tot en met 26/03  ofwel in de cinema tijdens de openingsuren of per mail cinemario@busmail.net. Opgelet! De plaatsen zijn beperkt.

‘On the Basis of Sex’ vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge advocate Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) die komaf wil maken met de eeuwenlange genderdiscriminatie. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) die haar onvoorwaardelijk steunt, start ze een revolutionaire rechtszaak.
Ruth Bader Ginsburg is uitgegroeid tot één van de grootste iconen ter wereld die zich inzet voor gendergelijkheid en is momenteel rechter van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.

Synopsis: Jeune avocate idéaliste, Ruth Bader Ginsburg fait équipe avec son mari Marty pour mettre fin à un siècle de discrimination à l’encontre des femmes. Elle se battra devant la Cour d’appel, puis ira jusqu’à la Cour suprême …
Ses combats contre les discriminations sexistes ont fait de Ruth Bader Ginsburg une icône. Elle est devenue elle-même juge à la Cour Suprème en 1993, où elle siège encore toujours actuellement.