SENIORENNAMIDDAG

14:15

25 april, 2019

The Aftermath - Seniorennamiddag
Donderdag - jeudi 25/04 - 17:45 u

Rio SCOOP –  Duur: 1u48
Originele versie met tweetalige ondertitels / Version originale sous-titrée bilingue
Genre: Drama, Romantiek
Met: Keira Knightley, Jason Clark, …
Première: 18/03/2019
Regie: James Kent

U hoeft nu niet per se ouder te zijn dan 50 om mee te genieten van de geselecteerde films. Uiteraard passen wij het filmprogramma aan voor senioren. Zo temperen wij de décibels en verlichten wij de zaal meer dan bij onze reguliere voorstellingen. De inkom voor deze vertoningen bedraagt
€ 8,00/persoon. Voor of na de film is er koffie met iets lekkers (inbegrepen in het ticket). Voor deze voorstellingen dient u zich wel vooraf in te schrijven en uw ticket te betalen. Dit kan tot en met 26/02  ofwel in de cinema tijdens de openingsuren of per mail cinemario@busmail.net.

The Aftermath is een drama-film geregisseerd door James Kent en geschreven door Joe Shrapnel en Anna Waterhouse. Na Testament of Youth en Margaret keert de regisseur voor zijn nieuwe film terug naar het jaar 1946. De film is gebaseerd op de internationale bestseller van Rhidian Brook en speelt zich af in naoorlogs Duitsland.

Wanneer Rachael arriveert in de ruïnes van Hamburg wordt ze herenigd met haar Man Lewis, een Britse kolonel verantwoordelijk voor de wederopbouw van de verwoeste stad. Onderweg naar hun nieuw huis ontdekt ze dat haar man een onverwachte beslissing heeft genomen. Ze moeten het huis delen met de vorige eigenaars. In deze gespannen sfeer maken vijandigheid en verdriet plaats voor passie en verraad. Dit is de tweede samenwerking van Keira Knightley en Jason Clarke sinds de film Everest in 2015.

Synopsis: Hambourg, 1946. Au sortir de la guerre, Rachel rejoint son mari Lewis, officier anglais en charge de la reconstruction de la ville dévastée. En emménageant dans leur nouvelle demeure, elle découvre qu’ils devront cohabiter avec les anciens propriétaires, un architecte allemand et sa fille. Alors que cette promiscuité forcée avec l’ennemi révolte Rachel, la haine larvée et la méfiance laissent bientôt place chez la jeune femme à un sentiment plus troublant encore.