Monicastraat 11, 8420 De haan

GRATIS PARKEREN*

1 ZAAL – 153 ZITPLAATSEN

CENTRUM DE HAAN

TRAM EN BUS DICHTBIJ

Films komen tot leven bij Cinema Rio

Cinema Rio is een kleinschalige buurtbioscoop in nostalgisch kader en uniek aan de kust. Hier kan je terecht voor de nieuwste films in een authentiek cinemakader. Neem een popcorn, zakje chips of ander snoepgoed op de schoot en nestel je in een zetel naar keuze: de film gaat beginnen!

Cinema Rio in De Haan opende de deuren in 1984 na grondige renovatie. Ronny Maheur & Mieke Vanheulenberghe uitbaters van de cinema kozen voor comfort met nostalgie naar de beginjaren van de cinema’s. Door de digitalisering van de filmindustrie werd geïnvesteerd in moderne technieken zoals digitale projectie. De bioscoop beschikt over 1 zaal met een capaciteit van 153 zitplaatsen waarvan in de benedenzaal: 112 en op het balkon 41. De benedenzaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook een Cinema Café waar Ronny en Mieke je van harte welkom heten, maakt deel uit van het complex. Zowel voor als na de voorstellingen kan je daar bijpraten met je vrienden. Dit alles in het goede gezelschap van een frisdrank met een zakje chips, streekbiertje, een wijntje of een lekkere kop koffie.

Bereikbaarheid

GRATIS PARKEREN*

De Haan is bekend als de kustgemeente waar men gratis kan parkeren. 

*Let wel er zijn een aantal straten van ‘Blauwe zones’ voorzien. In de blauwe zone moet je de parkeerschijf gebruiken om te parkeren, elke dag tussen 9 en 18 uur. Om zorgeloos te genieten van de film raden we aan om steeds gebruik te maken van de parkeerschijf!

OPENBAAR VERVOER

Cinema Rio gelegen in het centrum van De Haan is ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer / de kusttram. De tramhalte ligt slechte op 250 m van onze bioscoop.

LOCATIE

De Cinema is gelegen in de Monicastraat 11 in het centrum van De Haan, hoofdgemeente van Wenduine, Harendijke, Vosseslag, Klemskerke, Vlissegem. Nabij Bredene, Oostende, Middelkerke, Westende, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Blankenberge, Zeebrugge, Damme, Brugge, Jabbeke, Zuienkerke, Veurne, Oudenburg, Gistel, Knokke-Heist, Diksmuide,…

Cinema Rio werkt samen met deze partners